Chef Hosokawa

Chef Hosokawa begon zijn droom meer dan 45 jaar geleden als Masterchef in het Okura Hotel in Japan. In 1992 nam Chef Hosokawa de moedige beslissing om zijn eigen restaurant te openen in het bruisende hart van Amsterdam. Sindsdien heeft hij met ongeëvenaarde toewijding en passie zijn eigen visie en stijl verwezenlijkt bij Hosokawa, nu al meer dan 30 jaar.

Een ware meester in zijn vak. Heeft op de respectabele leeftijd van meer dan 70 jaar nog steeds dezelfde bevlogenheid als op dag één. Met de precisie en toewijding die kenmerkend zijn voor de Japanse keuken, streeft hij ernaar onze gasten een onvergetelijke ervaring te bieden. Samen met zijn zorgvuldig getrainde team, dat persoonlijk is opgeleid door Chef Hosokawa zelf, kijken we ernaar uit om u te verwelkomen aan onze Chef’s Table. Hier zullen wij u trakteren op sublieme Japanse gerechten bereid met de meest verfijnde ingrediënten.

ingrediënten van topkwaliteit

We zijn er trots op dat we ingrediënten van topkwaliteit gebruiken, waaronder de befaamde Blauwvintonijn en het exclusieve Japanse Wagyu-vlees. Onze toewijding aan kwaliteit en authenticiteit zorgt ervoor dat elke hap een ware smaaksensatie is.

Blauwvintonijn

Een schat van de zee, prikkelt de zintuigen met zijn ongeëvenaarde smaak en textuur. Elk sappig stukje onthult de perfecte balans tussen malsheid en volle umami sensatie, waardoor elke hap een ware culinaire reis wordt.

Wagyu

Bekend om zijn weelderige marmering, is een meesterwerk van gastronomisch genot en een ultieme bron van umami. De delicate en boterachtige smaak smelt op de tong en laat een blijvende indruk achter.

Japans restaurant Amsterdam

Hosokawa is centraal gelegen in het prachtige Amsterdam en ligt vlakbij iconische bezienswaardigheden zoals het Leidseplein, het Rijksmuseum en het Delamar theater. Bij Hosokawa willen we onze gasten het gevoel geven dat ze zich in het hart van Japan bevinden, ook al zijn ze in Nederland.

Bij Hosokawa draait het allemaal om het creëren van een ongeëvenaarde culinaire beleving. Onze specialiteit, Teppanyaki, is een ware kunstvorm. U zult versteld staan van het schouwspel dat zich voor uw ogen afspeelt terwijl onze bekwame chefs uw gerechten bereiden op de traditionele Teppanyaki-plaat. De perfecte combinatie van vaardigheid, precisie en showmanship maakt elke maaltijd tot een unieke ervaring.

Het is dan ook geen verrassing dat Hosokawa internationale erkenning heeft gekregen. We worden vermeld in prestigieuze culinaire gidsen, waaronder de Michelin Gids en GAULT MILLAU. Bovendien zijn we door de Japanse overheid erkend als ambassadeur van de Japanse keuken.

Bij Hosokawa willen we uw zintuigen prikkelen en u een unieke ervaring bieden die u nergens anders zult vinden.

Wilt u ons aan het werk zien?

Stap binnen in onze wereld van smaak, vakmanschap en gastvrijheid en laat u verwennen met de authentieke geneugten van de Japanse keuken.