Reserveer uw tafel

U kunt eenvoudig een tafel reserveren bij Hosokawa voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

In de kookwereld zijn er combinaties die als de perfecte combinatie van smaken worden beschouwd. Eén van deze hemelse combinaties is teppanyaki, een Japanse kookkunst waarbij gebruik wordt gemaakt van de techniek om het eten (en dus ook Wagyu vlees) op een hete plaat te schroeien.

In deze blog gaan we dieper in op waarom Wagyu en teppanyaki zo’n geweldige combinatie zijn. We gaan het hebben over de goede kwaliteit van Wagyu en de tot 280 graden gegrilde teppanyaki en de harmonie van smaken die door deze combinatie ontstaat.

Wagyu: een juweeltje uit de vleeswereld

Wagyu, wat ‘Japans rundvlees’ betekent, wordt wereldwijd erkend als één van de meest hoogwaardige stukken vlees. Wat Wagyu vlees onderscheidt is de ongeëvenaarde marmering. De bijzondere verdeling van het vet zorgt voor een explosieve smaak en sappige textuur als nooit tevoren. De zorgvuldige en speciale voedingspraktijken van deze runderen dragen bij aan de bijzondere eigenschappen van het vlees, waardoor het malser en sappiger is dan gewoon rundvlees.

Teppanyaki: grillplaat theater

Teppanyaki is meer dan alleen koken. Het is een liveshow met een chef-kok. De grill wordt een podium waar de kunst van het grillen tot leven komt. Niet alleen wordt het eten gekookt bij temperaturen tot 280 graden Celsius, maar er is ook een show vol vuur, vlammen en deskundige kookkunsten. Deze intense hitte zorgt voor een snelle bereiding terwijl de smaak van de ingrediënten behouden blijft.

Samensmelting van smaken

Door Wagyu vlees op een teppanyaki grill te plaatsen ontstaat een unieke synergie. Het marmereffect smelt het vlees tot een zijdezachte textuur, terwijl de intense hitte van de grill voor de heerlijke Maillard reactie zorgt. Deze reactie, waarbij de suikers en aminozuren karameliseren, draagt ​​bij aan de complexiteit en diepte van de smaak.

Een heerlijke smaakcombinatie

Teppanyaki is meer dan gegrild vlees. Het combineren van verschillende smaken is ook een kunst. Wagyu teppanyaki past goed bij een verscheidenheid aan sauzen en bijgerechten. Van sojasaus tot knoflookolie, verse groenten en Japanse kruiden, de mogelijkheden zijn eindeloos. Dankzij de teppanyaki ervaring kunnen chef-koks Wagyu vlees bereiden volgens uw voorkeuren.

Een geweldige Wagyu- en teppanyaki ervaring bij Hosokawa

Het Japanse restaurant Hosokawa in Amsterdam nodigt fijnproevers uit om de perfecte Wagyu- en teppanyaki ervaring te ontdekken. Onze deskundige chef-koks combineren de elegantie van Wagyu met de levendige kunst van teppanyaki om van elke maaltijd een culinaire reis te maken. De teppanyaki plaat wordt het podium en de dans van opstijgende aroma’s wordt een ervaring die uw smaakpapillen niet snel zullen vergeten.

Of u nu van Wagyu, teppanyaki of beide houdt, een bezoek aan Hosokawa is een culinair avontuur dat de perfectie van smaak viert.

Ontdek de harmonie van Wagyu en teppanyaki bij Hosokawa en laat u verbazen door de ongekende smaakbeleving die deze combinatie biedt.

Neem plaats aan onze Teppanyaki plaat in hartje Amsterdam

Teppanyaki bij Hosokawa