Reserveer uw tafel

U kunt eenvoudig een tafel reserveren bij Hosokawa voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

In de bruisende straten van Amsterdam, waar een gevarieerde eetcultuur bloeit, is er een gastronomische ervaring die de harten van fijnproevers zal veroveren met elke smaak en een onberispelijke bereiding. Het is een kunstvorm die de perfecte balans biedt tussen smaak en plezier, allemaal bereid op een hete grill.

Welkom in de wereld van teppanyaki, de Japanse bereidingswijze die de Amsterdamse eetcultuur heeft veroverd.

Teppanyaki  “roots”

Om de oorsprong van Teppanyaki te begrijpen, moeten we teruggaan naar het oude Japan, waar dit unieke kookconcept zijn oorsprong vond. ‘Teppan’ betekent ijzeren plaat en ‘yaki’ betekent grillen of braden. Over het algemeen betekent Teppanyaki letterlijk ‘grillen op een ijzeren plaat’. Deze kookmethode ontstond in de 18e eeuw in Japan, waar straatverkopers het gebruikten om hun voedsel te bereiden en te verkopen.

Oorspronkelijk was teppanyaki een eenvoudige manier om snel gerechten zoals vlees en groenten te bereiden voor hongerige voorbijgangers. Maar het unieke aan deze kookstijl is de interactie tussen kok en gast. Chef-koks koken live voor de gasten en voeren vaak spectaculaire acrobatiek uit om het publiek te vermaken.

Teppanyaki: van straathandel tot mondiaal fenomeen

Hoewel teppanyaki nog steeds populair is in het land van herkomst, begon het in de jaren veertig van koers te veranderen. Een restaurateur zag een kans teppanyaki te veranderen van eenvoudig straatvoedsel in een unieke gastronomische ervaring. Dit nieuwe concept introduceert een tafelgrill waar maaltijden worden bereid onder begeleiding van een professionele chef-kok. Het idee bleek buitengewoon succesvol en werd snel uitgebreid over het hele land en daarbuiten. Tegenwoordig staat Teppanyaki synoniem voor hoogwaardige ingrediënten, kooktechnieken en boeiende kookshows voor de gasten.

Teppanyaki in Amsterdam: Restaurant Hosokawa

Hoewel Amsterdam al lang bekend staat om zijn gevarieerde keuken, is teppanyaki relatief uniek in de stad. De opkomst van teppanyaki in Amsterdam is voor een belangrijk deel te danken aan restaurants als Hosokawa, die deze Japanse bereidinsgwijze naar de hoofdstad brachten.

Hosokawa is een beroemd Japans restaurant in Amsterdam dat uitgegroeid is tot een topbestemming voor liefhebbers van teppanyaki. Het restaurant brengt de eeuwenoude kunst van Teppanyaki naar Amsterdam en voegt een Hollands tintje toe aan de traditionele keuken.

Een unieke ervaring bij Hosokawa Teppanyaki

Een avond doorbrengen in Hosokawa is meer dan alleen het eten van een maaltijd; het is een opwindende ervaring waarbij gasten de kunst van teppanyaki in al zijn glorie kunnen ervaren.

Teppanyaki in Amsterdam: een spektakel voor de zintuigen bij Hosokawa

Teppanyaki is een culinaire kunstvorm die de afgelopen jaren de harten en smaakpapillen van Amsterdam heeft veroverd. Dankzij restaurants als Hosokawa kunnen gasten genieten van deze heerlijke en opwindende ervaring.

Kom langs voor teppanyaki bij Japans restaurant Hosokawa in Amsterdam voor een avond vol kookplezier, entertainment en heerlijk eten. Het is niet zomaar een maaltijd; het is een waar spektakel, een ervaring, een kans om een ​​wereldberoemde culinaire kunstvorm te ontdekken die nu tot leven komt in het hart van Amsterdam.

Neem plaats aan onze Teppanyaki plaat in hartje Amsterdam

Teppanyaki bij Hosokawa