Reserveer uw tafel

U kunt eenvoudig een tafel reserveren bij Hosokawa voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

Ontdek de diversiteit van de Japanse keuken in één restaurant.

Amsterdam is een smeltkroes van culturen en culinaire tradities en in het hart van deze bruisende stad kunt u een buitengewone culinaire reis maken zonder dat u in het vliegtuig hoeft te stappen. Bij Hosokawa, één van de toonaangevende Japanse restaurants in Amsterdam, kunt u een authentieke eetervaring beleven die u meeneemt op een reis door de verschillende regio’s van Japan.

Een unieke culinaire ervaring

Het concept van Hosokawa draait om het delen van de essentie van Japanse gerechten en tradities met haar gasten. Dit betekent dat u de kans krijgt om Japan te proeven, voelen en ervaren, zonder dat u grote afstanden hoeft af te leggen. De inrichting van het restaurant combineert moderne elegantie met traditionele Japanse esthetiek, waardoor de perfecte sfeer ontstaat voor een speciale avond.

De magie van de diversiteit van de Japanse keuken

De Japanse keuken is veel meer dan sushi en tempura. Het is een rijke culinaire traditie met regionale specialiteiten variërend van noord tot zuid en van oost tot west. Bij Hosokawa wacht u een volledig menu met gerechten uit verschillende regio’s van Japan.

Hokkaido – Het noorden

In het noorden van Japan, Hokkaido, staat de keuken bekend om het gebruik van verse zeevruchten en zuivelproducten. In Hosokawa kun je genieten van heerlijke gerechten zoals Hokkaido King Crab: Een delicatesse uit het noorden van Japan, vaak geserveerd als sashimi of gegrild.

Kansai: het Westen

Kansai, de westelijke regio van Japan, staat bekend om zijn hartige gerechten en beroemde straatvoedsel. Probeer okonomiyaki, een hartige pannenkoek met verschillende toppings, of takoyaki, gebakken octopusballetjes.

Kyushu – Het zuiden

Het zuidelijke eiland Kyushu heeft een unieke keuken met invloeden uit China en Korea. Hier kunt u genieten van “tonkotsu ramen”, een rijke noedelsoep met varkensbouillon, en “mentaiko”, gekruide kabeljauwkuit.

Kanto: het Oosten

De regio Oost-Kanto kenmerkt zich door eenvoudige en pure smaken. Probeer ‘chanko nabe’, een hartig gerecht dat populair is bij sumoworstelaars, of ‘negima yakitori’, gegrilde kipspiesjes met lente-uitjes.

Een harmonie van smaak en presentatie

Bij Hosokawa gaat het niet alleen om de smaak van het eten, maar ook om de presentatie. Elk gerecht wordt met zorg en oog voor detail bereid en geserveerd. Dit weerspiegelt de Japanse waardering voor esthetiek en harmonie in alle aspecten van het leven, inclusief eten.

Een reis voor de smaakpapillen

Bij Hosokawa kunt u uw smaakpapillen echt verwennen met een grote verscheidenheid aan gerechten. Begin met een assortiment hapjes zoals “edamame” (gestoomde sojabonen) en “goma-ae” (in sesam gedoopte spinazie) om uw eetlust op te wekken. Ga verder met uw favoriete gerechten uit verschillende regio’s van Japan en sluit af met een traditioneel Japans dessert, zoals “matcha” -ijs of “mochi” (kleefrijstcake).

Een perfect avondje uit

Hosokawa is niet zomaar een restaurant; het is een culinaire bestemming waar u de diversiteit en schoonheid van de Japanse keuken kunt ervaren. Een bezoek aan Hosokawa is een kans om Japan te ontdekken en ervan te genieten, zonder Amsterdam te verlaten.

Dus als u op zoek bent naar een authentieke en heerlijke Japanse eetervaring in Amsterdam, bereid u dan voor op een avontuur voor uw zintuigen bij Hosokawa.

Om teleurstelling te voorkomen wordt reserveren aanbevolen, aangezien dit restaurant geliefd is bij zowel de lokale bevolking als toeristen die op zoek zijn naar de perfecte culinaire reis.

Kom dineren in ons Japans restaurant in hartje Amsterdam

Hosokawa Japans restaurant