Reserveer uw tafel

U kunt eenvoudig een tafel reserveren bij Hosokawa voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

De Japanse keuken is wereldberoemd om zijn exquise smaken en unieke culinaire tradities. Van rijk vlees tot knapperige tempura en heerlijke sushi, er is iets Japans voor u. Dit zijn 5 heerlijke traditionele Japanse gerechten die je moet proberen.

1. Sushi

Dun gesneden verse vis, schaaldieren of groenten worden op rijst geserveerd. Sushi is een iconisch gerecht dat bekend staat om zijn elegantie en variatie. De kunst van het bereiden van sushi vereist vaardigheid en precisie, en het zoeken naar de perfecte balans tussen smaken, texturen en visuele presentatie.

2. Tempura

Krokant gebakken garnalen, groenten of andere toppings. De tempura is licht en krokant, met een zachte textuur die goed samengaat met de zoete tempurasaus. Tempura is een populair gerecht in de Japanse keuken en de kunst van het bereiden ervan ligt in het vinden van de perfecte balans tussen het behoud van de natuurlijke smaak en textuur van de ingrediënten en het tegelijkertijd licht en krokant maken van de tempura.

3. Knapperige salade, gesneden met de “Katsura-muki” techniek

De “Katsura-muki”-techniek is een verfijnde en elegante presentatie van een salade in de Japanse keuken. De term “Katsura-muki” verwijst naar een specifieke snijtechniek waarbij groenten, zoals komkommer of wortel, met een mes in zeer dunne en brede plakjes worden gesneden.

4. Wagyu, koning van de koe

Wagyu is een typisch Japans runderras dat bekend staat om zijn uitzonderlijke kwaliteit en smaak. De term “Wagyu” betekent letterlijk “Japans rundvlees” (wa = Japans, gyu = rundvlees). Wagyu-rundvlees staat wereldwijd bekend om zijn malsheid, marmering en intense smaak. De speciale voeding en verzorging van Wagyu-runderen dragen bij aan de unieke eigenschappen van het vlees.

5. Miso Soep

Een hete, aromatische soep gemaakt van gefermenteerde sojabonenpasta (miso) en dashi (dashi). Misosoep is een integraal onderdeel van elke Japanse maaltijd en wordt meestal geserveerd met tofu, zeewier en lente-uitjes.

Japans restaurant Hosokawa in Amsterdam

Of u nu op zoek bent naar een authentieke culinaire ervaring of gewoon geïnteresseerd bent in de Japanse keuken, Japanes Restaurant Hosokawa in Amsterdam biedt je een breed scala aan traditionele gerechten om van te genieten.

Ga op ontdekkingstocht in Amsterdam en ervaar Japan. Geniet van dampende ramen, knapperige tempura of heerlijke wagyu. Laat je smaakpapillen verwennen door de culinaire schatten die de Japanse keuken te bieden heeft en ontdek waarom de Japanse keuken bij Hosokawa in Amsterdam geliefd is bij fijnproevers van over de hele wereld.

Kom dineren in ons Japans restaurant in hartje Amsterdam

Hosokawa Japans restaurant