Reserveer uw tafel

U kunt eenvoudig een tafel reserveren bij Hosokawa voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

Teppanyaki is een ware sensatie in de culinaire wereld. Japans restaurant Hosokawa, dat al meer dan 30 jaar de kunst van teppanyaki perfectioneert, staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en smaak. Teppanyaki staat bekend om zijn visuele aantrekkingskracht en heerlijke smaak.

Terwijl veel mensen bij Teppanyaki denken aan mals vlees en zeevruchten, is het de moeite waard om te ontdekken hoe groenten een rol kunnen spelen in deze culinaire ervaring. In deze blog bespreken we 4 teppanyaki gerechten met groenten van ons menu.

1. Knapperige salade, gesneden met de “Katsura-muki” techniek

Dit is niet zomaar een gewone groene salade; het is een kunstwerk op uw bord. De groenten worden gesneden met de “Katsura-muki” techniek, wat betekent dat ze op een zeer dunne en delicate manier worden gesneden. Dit geeft de groenten een prachtige textuur en presentatie.

De salade bestaat vaak uit een assortiment van verse groenten, zoals komkommer, wortels en radijs, die op een zeer dunne manier zijn gesneden om een delicate en knapperige textuur te behouden. Deze groenten worden vervolgens geserveerd met een lichte sojadressing en bestrooid met sesamzaadjes voor extra smaak en knapperigheid.

2. Knapperige salade met eend

Dit gerecht is een geweldige keuze voor liefhebbers van eend en biedt de perfecte balans tussen vlees en groenten. Het combineert de smaak van knapperige eend met diverse groenten en wordt geserveerd met lichte sojasaus en sesamzaadjes. De combinatie van knapperige eend en verse groenten zorgt voor een heerlijke en bevredigende ervaring. De lichte sojasaus geeft smaak aan de salade en de sesamzaadjes zorgen voor een knapperige textuur.

3. Garnalen, coquilles en zalm met diverse groenten

Dit gerecht biedt een harmonieuze combinatie van verse zeevruchten en knapperige groenten, bereid volgens de deskundige teppanyaki-techniek. Naast de heerlijke garnalen, coquilles en zalm wordt bij dit gerecht ook een kleine selectie groenten geserveerd, zorgvuldig bereid op de teppanyaki-grill. Groenten kunnen variëren, maar worden vaak gekozen vanwege hun smaak bijdrage aan een gerecht.

Wat dit gerecht bijzonder maakt, is de manier waarop de groenten de zeevruchten complementeren. Zeevruchten zorgen voor een rijke, delicate textuur, terwijl gegrilde groenten een heerlijke knapperigheid en frisse smaak toevoegen aan elke hap, wat de kracht van groenten bij het koken met teppanyaki laat zien.

4. Tournedos van Black Angus geserveerd met diverse groenten

Tournedos van Black Angus staat bekend als sappig en smaakvol, en gegrild op een teppanyaki plaat behoudt het vlees zijn uitstekende textuur en smaak. Het vlees wordt gegrild en geserveerd met een selectie groenten die zorgvuldig zijn gekozen om de smaak van het vlees aan te vullen. De groenten in dit gerecht geven een knapperige, frisse smaak aan het sappige black angus rundvlees.

Bij Teppanyaki draait alles om de vaardigheid van de chef-kok en de aandacht voor detail bij het bereiden van elk gerecht. Groenten worden met dezelfde zorg en toewijding behandeld als vlees en vis om ervoor te zorgen dat ze perfect gegrild en op smaak gebracht zijn.

Dus, als u de volgende keer bij Japans restaurant Hosokawa bent, overweeg dan eens om te kiezen voor een gerecht met groenten in de hoofdrol. U zult versteld staan ​​van de verfijnde smaak en vaardigheid van het koken van groenten op een teppanyaki-grill.

Komt u langs voor een culinaire reis die uw smaakpapillen zal verrassen en inspireren?

Neem plaats aan onze Teppanyaki plaat in hartje Amsterdam

Teppanyaki bij Hosokawa